Iron

Iron

75.00 

In stock

Our Food State Iron tablets provide a gentle, easy to absorb and non-constipating form of iron. The small, easy to take iron tablets also contain vitamin C from Acerola cherry and molybdenum for better absorption and utilisation by your body.

10mg of iron per tablet.

In stock

SKU: 180769 Category:

Description

  • Food State 
  • Gentle & bioeffective 
  • With vitamin C to aid absorption 
  • With molybdenum to help positively affect the transportation and release of iron in the body 
  • Small tablets 
  • Vegan 

Food State Iron is presented to the body in a base of inactive lactobacillus bulgaricus and is therefore a gentle, well absorbed supplement.

Our iron tablets also contain wholefood vitamin C from Acerola cherry, and molybdenum:

  • Vitamin C increases iron absorption.
  • Molybdenum forms part of the enzyme involved in iron utilisation.

Benefits of our natural iron tablets with vitamin C
As a Food State supplement, our iron tablets provide nutrients in the same form as those found in food, making them highly absorbable, gentle and non-constipating. Food State supplements provide vitamins and minerals in a food base of inactive lactobacillus bulgaricus; a native and friendly bacterial inhabitant of the human digestive tract.

Does vitamin C help me absorb iron?
Vitamin C has been shown to enhance iron absorption. It captures non-heme iron and stores it in a form that can be more easily absorbed by the body.

Iron contributes to:

  • the formation of red blood cells and haemoglobin
  • the reduction of tiredness and fatigue
  • process of cell division

Iron contributes to normal:

  • oxygen transport in the body
  • formation of red blood cells and haemoglobin
  • energy-yielding metabolism
  • immune system function
  • cognitive function
  • cognitive development in children

Ingredients: Inactivated Lactobacillus bulgaricus complexed with iron (as ferrous sulphate),bulking agent (dibasic calcium phosphate, microcrystalline cellulose), vitamin C (as ascorbic acid),acerola cherry extract (providing vitamin C), anti-caking agent (magnesium stearate, tricalcium phosphate, silicon dioxide), molybdenum (as sodium molybdate).

Suggested Intake: 1-2 tablets daily as a food supplement or as directed by a practitioner.

Additional information

ბრენდი

ბრენდის უპირატესობა

ნიადაგის გამოფიტვა სასურსათო და სამკურნალო მცენარეულ ნედლეულში საკვები და სასარგებლო ნივთიერებების დეფიციტს იწვევს. ამიტომ, ჯანსაღი კვების პირობებშიც კი ვერ ხერხდება ხოლმე ორგანიზმისთვის საჭირო საკვები ნივთიერებების მიღება.
საკვები დანამატების წარმოებისთვის „ციტოფლენი“ მხოლოდ ბიოდინამიურ მეურნეობაში მოპოვებულ სასურსათო ან სამკურნალო მცენარეულ ნედლეულს, მიკროორგანიზმებსა და მათი მეტაბოლიზმის პროდუქტებს იყენებს. ასეთ მეურნეობაში მცენარეები ცოცხალ, ნოყიერ ნიადაგში იზრდება, რაც მინერალებით, ვიტამინებით, სასარგებლო ნივთიერებებით და ფიტონუტრიენტებით მდიდარ ნედლეულს უზრუნველყოფს.
კვლევებით დადგენილია, რომ მცენარის მთლიანი ექსტრაქტი გაცილებით ეფექტურია, ვიდრე რომელიმე იზოლირებული ნივთიერება. ბუნებრივ კომპლექსურ ნაერთებში თითოეულ ნივთიერებას გარკვეული როლი აკისრია – ზოგი შეწოვას უწყობს ხელს, ზოგი გარდაქმნას, ზოგი გამოყოფას და ასე შემდეგ. ციტოფლენის საკვები დანამატებით ორგანიზმი ნივთიერებებს იმ სახით იღებს, როგორიც ეს ბუნებრივ სასურსათო /ბოსტნეული, ხილი/ ან სამკურნალო მცენარეულ ნედლეულშია წარმოდგენილი.
ცოცხალი ორგანიზმებიდან მიღებული ნივთიერებები ბუნებრივად ერთვებიან ადამიანის მეტაბოლურ ციკლში და იოლია მათი შეწოვაც და გარდაქმნაც. ციტოფლენის ბიოეფექტური საკვები დანამატების ფორმულები სრულფასოვნად შეიწოვება და გამოიყენება ორგანიზმის მიერ. მნიშვნელოვანია ისიც, რომ არ აღიზიანებენ საჭმლის მომნელებელ სისტემას.

Go to Top